Η φύση των παραδοσιακών αθλημάτων αλλάζει! Σε κάθε άθλημα χρησιμοποιούμε το μυαλό - τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη κριτική σκέψη - τόσο όσο χρησιμοποιούμε και τους μυς μας.

Το θέμα της πρόκλησης για αυτή τη ρομποτική σεζόν με τίτλο GAME CHANGERS, έχει ώς στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες όλων μας για να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που παίζουμε, κινούμαστε και αθλούμαστε. Να ανεβάσουμε ψηλά την ομαδα μας και να κατακτήσουμε τους προσωπικούς μας στόχους μέσα από το μοναδικό άθλημα όπου κάθε παιδί μπορεί να γίνει πρωταθλητής, την ρομποτική!

Η φετινή σεζόν του FTC, ULTIMATE GOAL presented by Qualcomm, παρουσιάζεται στις 12 Σεπτεμβρίου, 2020. Ξεκινήστε και εσείς την δική σας ομάδα δηλώνοντας ενδιαφέρον παρακάτω για να λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με τη σεζόν και για το πως η ομάδας σας μπορεί να συμμετέχει σε αυτό το ενθουσιώδες πρόγραμμα ρομποτικής.

 

Δηλώστε Ενδιαφέρον!

 

ULTIMATE GOALSM
presented by Qualcomm

 

Σε κάθε παιχνίδι που παίζουμε, σε κάθε αγώνα, σχεδιάζουμε για να κάνουμε τον εαυτό μας συνεργασιμο συμπαίκτη, ανταγωνιζόμαστε με σεβασμό και γινόμαστε μια δυνατή προσωπικότητα. Καμία προσδοκία δεν είναι μεγαλύτερη από αυτή που δίνουμε στον εαυτό μας. Το πάθος μας είναι αυτό που μας οδηγεί μπροστά. 

Στο  FIRST Tech Challenge ULTIMATE GOAL, οι ομάδες θα αναπτύξουν στρατηγική και θα κατασκευάσουν ρομπότ βασιζόμενοι στις αρχές της μηχανικής για να διαγωνιστούν στο τουρνουά αναπτύσσοντας δεξιότητες ζωής του 21ου αιώνα και καινοτομώντας στον σχεδιασμό του ρομπότ, το outreach στην κοινότητα τους και σε άλλα επιτεύγματα της ομάδας.

Οι συμμετέχοντες θα γίνουν συμπαίκτες στο πρωτάθλημα, θα πάρουν μέρος σε ένα θρυλικό άθλημα για να σκοράρουν, να κερδίσουν και να αφήσουν μια “κληρονομιά” για τα επόμενα χρόνια. Θα μάθουν πως να συνεργάζονται, να ανακάμπτουν από τα λάθη τους, να χτίζουν την αυτοπεποίθηση τους και να υπερασπίζονται ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουν την ομάδα και τους προσωπικούς τους στόχους.

Είναι η ώρα για να αλλάξουμε τον παιχνίδι. Είστε έτοιμοι για την πρόκληση;  Γίνετε μέρος της κοινότητας του FIRST Tech Challenge για το ULTIMATE GOAL και πάρτε μέρος στην σεζόν 2020-2021, FIRST® GAME CHANGERS, powered by Star Wars: Force for Change.

FIRST® TECH CHALLENGE

Οι μαθητές του FIRST® Tech Challenge μαθαίνουν να σκέφτονται ως μηχανικοί και συνδέουν τη συνεργατική μάθηση STEM και την ολιστική ανάπτυξη δεξιοτήτων με τη μελλοντική τους καριέρα. Οι FTC ομάδες σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Τα ρομπότ πλέον μπορούν να προγραμματίσουν χρησιμοποιώντας Java ή Blocks. 

Η έναρξη του προγράμματος είναι τον Οκτώβριο/Νοέμβριο του 2020. 

Μια ομάδα στο FIRST® Tech Challenge μπορεί να αποτελείται από εώς 15 μαθητές  (ηλικίες 14 - 18) και τουλάχιστον 2 ενήλικες μέντορες. Η προηγούμενη τεχνική εμπειρία είναι πλεονέκτημα αλλα δεν είναι απαραίτητη. Υπάρχει υλικό και εγχειρίδια από την FIRST, τον προγραμματισμό, τη κατασκευή ρομπότ και το εγχειρίδιο καθοδήγησης για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και να έχετε μια υπέροχη σεζόν.

Η εγγραφή της σεζόν περιλαμβάνει το 2020-2021 την εγγραφή των μελών στην Eduact, την συμμετοχή της ομάδας και έτσι αποκτάτε πρόσβαση σε πηγές για την καθοδήγηση της ομάδας, την ετοιμότητα σταδιοδρομίας, και τα μέλη της ομάδας αποκτούν πρόσβαση στο FIRST Scholarship Program. 

Η ομάδα σας χρειάζεται επίσης ένα επαναχρησιμοποιούμενο Robotics Kit, το οποίο περιέχει πάνω από 1400 κομμάτια, τους ελεγκτές, Control Hub και άλλα χρήσιμα εξαρτήματα, τα οποία μπορούν να αγοραστούν στην Ελλάδα από τον Authorized Reseller της REV Robotics στην Ευρώπη O3 - Out Of the Ordinary. Επιπλέον προτείνουμε να έχετε μια ηλεκτρονική συσκευή , όπως ένα λάπτοπ για να προγραμματίσει η ομάδα το ρομπότ τους.

Η σεζόν FIRST Tech Challenge ολοκληρώνεται με τον Εθνικό Τελικό στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει δια-ζώσης εκδήλωση, ένα Remote Event ή ένα συνδυασμό διαδικασιών από δια-ζώσης εκδήλωση και Remote Event. 

Οι ομάδες στον διαγωνισμό παρουσιάζουν το εγχειρίδιο μηχανικής και το σχεδιασμό του ρομπότ για να διεκδικησουν βραβεία. Επίσης βάζουν τα δυνατά τους στο στους αγώνες και τα knock-out για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στο Match! Ο τελικός πραγματοποιείται κανονικά τον Απρίλιο, παρόλα αυτά φέτος η σεζόν έχει παραταθεί μέχρι τον Ιούνιο. 

 

 

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο των Class Pack και ανακαλύψτε πως να φέρετε την εμπειρία του FIRST® Tech Challenge στο σχολείο ή στην τάξη σας!

FIRST PreK-12 για πάνω από 30 μαθητές.

FIRST IS MORE THAN JUST ROBOTS...

Στοιχεία από τη διαχρονική έρευνα της FIRST αποδεικνύουν ότι η FIRST αυξάνει τον αριθμό των νέων ατόμων που ενδιαφέρονται για το STEM - και το ενδιαφέρον τους εκτείνεται πέρα από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, σε επιπλέον επιλογές τους για την εκπαίδευση και τη σταδιοδρομία τους.

Επιπλέον για την απόκτηση γνώσεων στο STEM, οι συμμετέχοντες των προγραμμάτων της FIRST αναπτύσσουν ικανότητες στην ομαδική δουλειά, δεξιότητες στην επίλυση προβλημάτων και την επικοινωνία. Έτσι προετοιμάζονται για να έχουν επιτυχία στο σχολείο, αποκτούν εφόδια για το πανεπιστήμιο και αναπτύσσουν δεξιότητες για το μέλλον.