Από τα μηχανήματα που μεταφέρουν στο φαγητό μας μέχρι αυτά που διατηρουν τις ασύρματες τεχνολογίες που μας συνδέουν, η ενέργεια διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη διατήρηση του κόσμου μας. Κατά τη διάρκεια της σεζόν ρομποτικής 2022-2023, το FIRST® ENERGIZE℠, οι ομάδες θα επαναδημιουργήσουν το μέλλον της βιώσιμης ενέργειας και θα βάλουν μπρός τις ιδέες τους.

Για να εμψυχόσουμε τους νέους να είναι ηγέτες και καινοτόμοι, το φετινό θέμα της ενέργειας αντιμετωπίζει τις παγκόσμιες προκλήσεις που σχετίζονται με τον στόχο έβδομο στόχο της Βιόσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών  – επικεντρώνεται στην εξασφάλιση της πρόσβασης σε προσιτή, αξιόπιστη, βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια για όλους.

Η φετινή σεζόν του FTC, FIRST® ENERGIZE℠ presented by Raytheon Technologies, παρουσιάζεται τον Σεπτεμβρίου, 2021. Ξεκινήστε και εσείς την δική σας ομάδα δηλώνοντας ενδιαφέρον παρακάτω για να λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με τη σεζόν και για το πως η ομάδας σας μπορεί να συμμετέχει σε αυτό το ενθουσιώδες πρόγραμμα ρομποτικής.

FIRST® TECH CHALLENGE

Οι μαθητές του FIRST® Tech Challenge μαθαίνουν να σκέφτονται ως μηχανικοί και συνδέουν τη συνεργατική μάθηση STEM και την ολιστική ανάπτυξη δεξιοτήτων με τη μελλοντική τους καριέρα. Οι ομάδες του FTC σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Τα ρομπότ πλέον μπορούν να προγραμματίσουν χρησιμοποιώντας Java ή Blocks.

Η έναρξη του προγράμματος είναι τον Σεπτέμβριο του 2021.

Μια ομάδα στο FIRST® Tech Challenge μπορεί να αποτελείται από εώς 15 μαθητές (ηλικίες 12 – 18) και τουλάχιστον 2 ενήλικες μέντορες. Η προηγούμενη τεχνική εμπειρία αποτελέι πλεονέκτημα αλλά δεν είναι απαραίτητη. Υπάρχει υλικό και εγχειρίδια από την FIRST, για τον προγραμματισμό, τη κατασκευή ρομπότ και το εγχειρίδιο καθοδήγησης για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και να έχετε μια υπέροχη σεζόν.

Η εγγραφή της σεζόν περιλαμβάνει την εγγραφή των μελών στην Eduact, την συμμετοχή της ομάδας και έτσι αποκτάτε πρόσβαση σε πηγές για την καθοδήγηση της ομάδας, την ετοιμότητα σταδιοδρομίας, και τα μέλη της ομάδας αποκτούν πρόσβαση στο FIRST Scholarship Program.

Η ομάδα σας χρειάζεται επίσης ένα επαναχρησιμοποιούμενο Robotics Kit, το οποίο περιέχει πάνω από 1400 κομμάτια, τους ελεγκτές, Control Hub και άλλα χρήσιμα εξαρτήματα, τα οποία μπορούν να αγοραστούν στην Ελλάδα από τον Authorized Reseller της REV Robotics στην Ευρώπη O3 – Out Of the Ordinary. Επιπλέον θα χρειαστείτε να έχετε μια ηλεκτρονική συσκευή, όπως ένα λάπτοπ για να προγραμματίσει η ομάδα το ρομπότ τους.

Η σεζόν FIRST Tech Challenge ολοκληρώνεται με τον Εθνικό Τελικό στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει δια-ζώσης εκδήλωση, ένα Remote Event ή ένα συνδυασμό διαδικασιών από δια-ζώσης εκδήλωση και Remote Event.

Οι ομάδες στον διαγωνισμό παρουσιάζουν το εγχειρίδιο μηχανικής και το σχεδιασμό του ρομπότ για να διεκδικήσουν βραβεία. Επίσης βάζουν τα δυνατά τους στο στους αγώνες και τα knock-out για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στον αγώνα! Ο τελικός πραγματοποιείται τον Μάρτιο.

Η δύναμη είναι τα χέρια σας στο POWERPLAY

 

Στο POWERPLAYSM presented by Raytheon Technologies, οι ομάδες FIRST® Tech Challenge FIRST® θα αγωνιστούν σε ένα ενεργειακό παιχνίδι και θα δοκιμάσουν τα όρια της απόδοσης, της αποτελεσματικότητας και της αντοχής καθώς τροφοδοτούν τις καινοτομίες τους προς τα εμπρός.

Ανακαλύψτε τις λεπτομέρειες του FREIGHT FRENZY

 

Παρακολουθήστε το animation του παιχνιδιού για μια πιο προσεκτική ματιά στο FREIGHT FRENZY και τις σημαντικές λεπτομέρειες του παιχνιδιού, τους κανόνες, τη βαθμολογία πόντων και τις επιλογές παιχνιδιού …

Καλώς ήλθατε στο FIRST® Tech Challenge

 

Ο διευθυντής του προγράμματος FIRST® Tech Challenge, Ken Johnson, μοιράζεται πληροφορίες και συμβουλές για τις νέες σεζόν και τις ομάδες που επιστρέφουν καθώς ξεκινάτε να εξερευνήσετε το μέλλον των μεταφορών.

Ενημερωθείτε για τα Class Pack

και ανακαλύψτε πως να φέρετε την εμπειρία του FIRST® Tech Challenge στο σχολείο ή στην τάξη σας!

Προσφέρετε στους μαθητές ευκαιρίες να αναπτύξουν τεχνικές STEM και ολιστικές δεξιότητες μέσω ανταγωνισμού και πρακτικών έτοιμων για καριέρα με το FIRST® Tech Challenge Class Pack.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια αυτού του έτους, οι μαθητές θα δημιουργήσουν ένα ρομπότ και θα χρησιμοποιήσουν εργαλεία που θα βοηθήσουν στην αυτο-βελτίωση, στην ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων και στον μηχανικό σχεδιασμό. Κάθε εξάμηνο του μαθήματος καταλήγει σε μια εκδήλωση όπου οι μαθητές παρουσιάζουν όσα έχουν μάθει και χρησιμοποιούν το ρομπότ τους για να διαγωνιστούν σε ένα μίνι παιχνίδι μέσα στην τάξη.

Φέρτε την εμπειρία του FIRST TECH CHALLENGE στους μαθητές σας

 • Το Class Pack περιλαμβάνει πρόσβαση σε ψηφιακό υλικό μέσω του FLL My Team από τον Σεπτέμβριο του 2021. Δείτε την επισκόπηση εδώ.
  • Οδηγοί υποστήριξης προγραμματισμού δασκάλων και μαθημάτων
  • Διαδραστικές σχέδια μαθήματος
  • Πρότυπα εγχειριδίου μηχανικής
  • Ρουμπρίκες για την αξιολόγηση του εγχειριδίου μηχανικής, της ετοιμότητας σταδιοδρομίας και του ρομποτικού σχεδιασμού
  • Οδηγός εκπαιδευτικών για βέλτιστες πρακτικές και πόρους διαχείρισης τάξεων
  • Ολοκληρωμένες προσομοιώσεις φυσικής
  • Έλεγχοι γνώσεων μαθητών
 •  Οι μαθητές μπορούν να κερδίσουν ψηφιακά σήματα μέσω του Tallo για να επιδείξουν δεξιότητες και ικανότητες
 • Ένα Mini Game Kit – περιλαμβάνει χειροκίνητο και ρεπλίκα 8 x 8 γήπεδο με δύο ζώνες συμμαχίας από την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν

Μπορείτε να ζητήσετε μια επίδειξη του προγράμματος σπουδών FIRST Tech Challenge στο Thinkscape και να δείτε το πεδίο εφαρμογής και τις επιλογές ακολουθίας για αυτό το φετινό μάθημα, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί με βάση τις ανάγκες των μαθητών και να συμπέσει με μια ανταγωνιστική περίοδο προκριματικής ή ανεξάρτητη εμπειρία στην τάξη.

2020-2021 season game shown

Essential Program Elements 

(not included with Class Pack)

REV Robotics Education Kit

Μπορεί να αγοραστεί από το κατάστημα της O3 Out Of the Ordinary

 

Αυτό το κιτ περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα βασικό ρομπότ που μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα με το REV Control Hub και tele-op με gamepad.
View technical specs and system requirements.

To kit περιλαμβάνει:

 • REV Control Hub, REV Driver Hub και απαραίτητη καλωδίωση
 • Αισθητήρα χρώματος REV V3
 • Αισθητήρας αφής REV
 • Web Κάμερα
 • Gamepad
 • 180+ κομμάτια μετάλλων και πλαστικών REV, συμπεριλαμβανομένων δομικών τεμαχίων, κομματιών κίνησης και τροχών
 • Επαναφορτιζόμενη μπαταρία και φορτιστής
 • 1 πυρήνας εξάγωνου κινητήρα, 2 έξυπνοι σέρβο ρομπότ και 2 κιτ UltraPlanetary Gearbox & HD Hex Motor
 • Κουτί αποθήκευσης
 • Υλικό και εργαλεία

Εάν έχετε ένα κιτ διαγωνισμού FIRST Tech Challenge από το TETRIX ή το REV, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπάρχον σύνολο για να αλληλεπιδράσετε με το πρόγραμμα σπουδών του Class Pack.

REV Robotics Education Robot Upgrade Kit
(optional)

Μπορεί να αγοραστεί από το κατάστημα της O3 Out Of the Ordinary

 

Το κιτ REV Robotics Education Robot Upgrade επιτρέπει την επέκταση του υπάρχον εκπαιδευτικού κιτ ρομποτικής για μια μεγαλύτερη εξέλιξη στο πρόγραμμα σπουδών των δύο εξαμήνων με επιπλέον κατασκευές και αισθητήρες.

Το κιτ αναβάθμισης δίνει στους μαθητές περισσότερη λειτουργικότητα στην τάξη και σε συνδυασμό με το REV Robotics Education Robot Kit, το κιτ αναβάθμισης παρέχει στους ιστότοπους του Class Pack ένα πλήρες σετ διαγωνισμού FIRST Tech Challenge.
This combined kit provides sites with the equipment needed to transition to competing as a qualifying FIRST Tech Challenge team. Sites interested in qualifying competitions are required to register a FIRST Tech Challenge individual team to compete in regional events

This optional kit includes:

 • Πρόσθετο gamepad
 • Servo
 • Core Hex Motors
 • Τροχοί
 • Γρανάζια
 • Αλυσίδες
 • Γρανάζια για αύξηση της λειτουργικότητας

Πως να ξεκινήσετε την ομάδα σας:

1] Δηλώστε Συμμετοχή

Για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην σεζόν FREIGHT FRENZY του FTC δηλώστε συμμετοχή εδώ.

2] Προμηθευτείτε τον Εξοπλισμό

Για την συμμετοχή σας στο FIRST Tech Challenge θα χρειαστεί να προμηθευτείτε τον εξοπλισμό όπως αναφέρετε στο Game Manual Part 1. Επίσημος μεταπωλητής του εξοπλισμού FTC στην Ελλάδα είναι η O3 Out Of the Ordinary. 

Ο εξοπλισμός του FIRST TECH Challenge είναι επαναχρησιμοποιήσιμος.

3] Μελετήστε το Υλικό της Σεζόν

Διαβάστε πολύ προσεκτικά το υλικό της σεζόν, τους κανόνες και τις αποστολές. Για την καλύτερη κατανόηση του FTC ξεκινήστε απο το Game Manual Part 1 και το Game Manual Part 2

4] Κατασκευάστε το Ρομπότ σας

Για τις νέες ομάδες μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες κατασκευής του ρομπότ. 

5] Προγραμματίστε το Ρομπότ σας

Ξεκινήστε τον προγραμματισμό σας με blocks ή με Java. Μπορείτε να βρείτε βοηθητικούς οδηγούς εδώ.

6] Προπονηθείτε στον χώρο σας

Μπορείτε να κατασκευάσετε ένα αντίγραφο του Game Field ώστε να μπορείτε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για τον διαγωνισμό. Δείτε εδώ τις οδηγίες κατασκευής τις περιμέτρου. Δείτε εδώ τις οδηγίες κατασκευής των στοιχείων της σεζόν.

7] Λάβετε μέρος στον Διαγωνισμό

Δείτε το ρομπότ σας να διαγωνίζεται μαζί αλλά και εναντίων άλλων Ρομπότ. Παρουσιάστε το ρομπότ σας στους κριτές, και έπειτα διαγωνιστείτε στους αγώνες ως μέρος μια συμμαχίας.

1] Δηλώστε Συμμετοχή

Για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην σεζόν FREIGHT FRENZY του FTC δηλώστε συμμετοχή εδώ.

3] Μελετήστε το Υλικό της Σεζόν

Διαβάστε πολύ προσεκτικά το υλικό της σεζόν, τους κανόνες και τις αποστολές. Για την καλύτερη κατανόηση του FTC ξεκινήστε απο το Game Manual Part 1 και το Game Manual Part 2

5] Προγραμματίστε το Ρομπότ σας

Ξεκινήστε τον προγραμματισμό σας με blocks ή με Java. Μπορείτε να βρείτε βοηθητικούς οδηγούς εδώ.

7] Λάβετε μέρος στον Διαγωνισμό

Δείτε το ρομπότ σας να διαγωνίζεται μαζί αλλά και εναντίων άλλων Ρομπότ. Παρουσιάστε το ρομπότ σας στους κριτές, και έπειτα διαγωνιστείτε στους αγώνες ως μέρος μια συμμαχίας.

2] Προμηθευτείτε τον Εξοπλισμό

Για την συμμετοχή σας στο FIRST Tech Challenge θα χρειαστεί να προμηθευτείτε τον εξοπλισμό όπως αναφέρετε στο Game Manual Part 1. Επίσημος μεταπωλητής του εξοπλισμού FTC στην Ελλάδα είναι η O3 Out Of the Ordinary.

Ο εξοπλισμός του FIRST TECH Challenge είναι επαναχρησιμοποιήσιμος.

4] Κατασκευάστε το Ρομπότ σας

Για τις νέες ομάδες μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες κατασκευής του ρομπότ. 

6] Προπονηθείτε στον χώρο σας

Μπορείτε να κατασκευάσετε ένα αντίγραφο του Game Field ώστε να μπορείτε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για τον διαγωνισμό. Δείτε εδώ τις οδηγίες κατασκευής τις περιμέτρου. Δείτε εδώ τις οδηγίες κατασκευής των στοιχείων της σεζόν.

Χρειάζεστε βοήθεια;

Το ξεκίνημα μιας ομάδας φαινομενικά είναι μια δύσκολη διαδικασία. Για τον λόγο αυτό ετοιμάσαμε μια σελίδα για να σας βοηθήσουμε στο ξεκίνημά σας. Απο την εύρεση χορηγών μέχρι και οδηγίες κατασκευής και προγραμματισμού αλλά και παραδείγματα απο άλλες ομάδες.