Οι μεταφορές μας οδηγούν προς τα εμπρός - επηρεάζοντας τις οικονομίες, γεφυρώνοντας τους πολιτισμούς και καθιστώντας μας όλους πιο διασυνδεδεμένους παγκοσμίως.

Οι ομάδες του FIRST® Tech Challenge θα συναγωνιστούν το χρόνο για να μεταφέρουν βασικά αγαθά που κινούνται δύσκολα καθώς εξερευνούν το μέλλον της μεταφοράς σε όσους έχουν ανάγκη.
2021-2022 FREIGHT FRENZYSM που παρουσιάστηκε από την Raytheon Technologies.

Η φετινή σεζόν του FTC, FREIGHT FRENZY presented by Raytheon Technologies, παρουσιάζεται στις 18 Σεπτεμβρίου, 2021. Ξεκινήστε και εσείς την δική σας ομάδα δηλώνοντας ενδιαφέρον παρακάτω για να λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με τη σεζόν και για το πως η ομάδας σας μπορεί να συμμετέχει σε αυτό το ενθουσιώδες πρόγραμμα ρομποτικής.

 

Εγγραφή Ομάδας!

 

FREIGHT FRENZY SM
presented by Qualcomm

 
 

Μια συναρπαστική χρονιά  FIRST TECH CHALLENGE μας περιμένει.

  

Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση του θέματος της σεζόν 2021-2022 FREIGHT FRENZY τον Σεπτέμβριο 2021.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@eduact.org ή στο 231 128 6369

FIRST® TECH CHALLENGE

Οι μαθητές του FIRST® Tech Challenge μαθαίνουν να σκέφτονται ως μηχανικοί και συνδέουν τη συνεργατική μάθηση STEM και την ολιστική ανάπτυξη δεξιοτήτων με τη μελλοντική τους καριέρα. Οι FTC ομάδες σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Τα ρομπότ πλέον μπορούν να προγραμματίσουν χρησιμοποιώντας Java ή Blocks. 

Η έναρξη του προγράμματος είναι τον Σεπτέμβριο του 2021. 

Μια ομάδα στο FIRST® Tech Challenge μπορεί να αποτελείται από εώς 15 μαθητές  (ηλικίες 12 - 18) και τουλάχιστον 2 ενήλικες μέντορες. Η προηγούμενη τεχνική εμπειρία είναι πλεονέκτημα αλλα δεν είναι απαραίτητη. Υπάρχει υλικό και εγχειρίδια από την FIRST, τον προγραμματισμό, τη κατασκευή ρομπότ και το εγχειρίδιο καθοδήγησης για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και να έχετε μια υπέροχη σεζόν.

Η εγγραφή της σεζόν περιλαμβάνει το 2020-2021 την εγγραφή των μελών στην Eduact, την συμμετοχή της ομάδας και έτσι αποκτάτε πρόσβαση σε πηγές για την καθοδήγηση της ομάδας, την ετοιμότητα σταδιοδρομίας, και τα μέλη της ομάδας αποκτούν πρόσβαση στο FIRST Scholarship Program. 

Η ομάδα σας χρειάζεται επίσης ένα επαναχρησιμοποιούμενο Robotics Kit, το οποίο περιέχει πάνω από 1400 κομμάτια, τους ελεγκτές, Control Hub και άλλα χρήσιμα εξαρτήματα, τα οποία μπορούν να αγοραστούν στην Ελλάδα από τον Authorized Reseller της REV Robotics στην Ευρώπη O3 - Out Of the Ordinary. Επιπλέον προτείνουμε να έχετε μια ηλεκτρονική συσκευή , όπως ένα λάπτοπ για να προγραμματίσει η ομάδα το ρομπότ τους.

Η σεζόν FIRST Tech Challenge ολοκληρώνεται με τον Εθνικό Τελικό στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει δια-ζώσης εκδήλωση, ένα Remote Event ή ένα συνδυασμό διαδικασιών από δια-ζώσης εκδήλωση και Remote Event. 

Οι ομάδες στον διαγωνισμό παρουσιάζουν το εγχειρίδιο μηχανικής και το σχεδιασμό του ρομπότ για να διεκδικησουν βραβεία. Επίσης βάζουν τα δυνατά τους στο στους αγώνες και τα knock-out για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στο Match! Ο τελικός πραγματοποιείται κανονικά τον Απρίλιο, παρόλα αυτά φέτος η σεζόν έχει παραταθεί μέχρι τον Ιούνιο. 

 

 

FIRST IS MORE THAN JUST ROBOTS...

Στοιχεία από τη διαχρονική έρευνα της FIRST αποδεικνύουν ότι η FIRST αυξάνει τον αριθμό των νέων ατόμων που ενδιαφέρονται για το STEM - και το ενδιαφέρον τους εκτείνεται πέρα από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, σε επιπλέον επιλογές τους για την εκπαίδευση και τη σταδιοδρομία τους.

Επιπλέον για την απόκτηση γνώσεων στο STEM, οι συμμετέχοντες των προγραμμάτων της FIRST αναπτύσσουν ικανότητες στην ομαδική δουλειά, δεξιότητες στην επίλυση προβλημάτων και την επικοινωνία. Έτσι προετοιμάζονται για να έχουν επιτυχία στο σχολείο, αποκτούν εφόδια για το πανεπιστήμιο και αναπτύσσουν δεξιότητες για το μέλλον.

Ενημερωθείτε για τα Class Pack και ανακαλύψτε πως να φέρετε την εμπειρία του FIRST® Tech Challenge στο σχολείο ή στην τάξη σας!

12-18 ετών για πάνω από 30 μαθητές.

Robotics Engineering Curriculum 

Προσφέρετε στους μαθητές ευκαιρίες να αναπτύξουν τεχνικές STEM και ολιστικές δεξιότητες μέσω ανταγωνισμού και πρακτικών έτοιμων για καριέρα με το FIRST® Tech Challenge Class Pack.

Καθ 'όλη τη διάρκεια αυτού του έτους, οι μαθητές θα δημιουργήσουν ένα ρομπότ και θα χρησιμοποιήσουν εργαλεία που θα βοηθήσουν στην αυτο-βελτίωση, στην ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων και στον μηχανικό σχεδιασμό. Κάθε εξάμηνο του μαθήματος καταλήγει σε μια εκδήλωση όπου οι μαθητές παρουσιάζουν όσα έχουν μάθει και χρησιμοποιούν το ρομπότ τους για να διαγωνιστούν σε ένα μίνι παιχνίδι μέσα στην τάξη.

Φέρτε την εμπειρία του FIRST TECH CHALLENGE στους μαθητές σας

 • > Το Class Pack περιλαμβάνει πρόσβαση σε ψηφιακό υλικό μέσω του FLL My Team από τον Σεπτέμβριο του 2021.
  Δείτε την επισκόπηση εδώ.

  • - Οδηγοί υποστήριξης προγραμματισμού δασκάλων και μαθημάτων
  • - Διαδραστικές σχέδια μαθήματος
  • - Πρότυπα εγχειριδίου μηχανικής
  • - Ρουμπρίκες για την αξιολόγηση του εγχειριδίου μηχανικής, της ετοιμότητας σταδιοδρομίας και του ρομποτικού σχεδιασμού
  • - Οδηγός εκπαιδευτικών για βέλτιστες πρακτικές και πόρους διαχείρισης τάξεων
  • - Ολοκληρωμένες προσομοιώσεις φυσικής
  • - Έλεγχοι γνώσεων μαθητών
 • > Οι μαθητές μπορούν να κερδίσουν ψηφιακά σήματα μέσω του Tallo για να επιδείξουν δεξιότητες και ικανότητες
 • > 1 Mini Game Kit - περιλαμβάνει χειροκίνητο και ρεπλίκα 8 x 8 γήπεδο με δύο ζώνες συμμαχίας από την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν

Μπορείτε να ζητήσετε μια επίδειξη του προγράμματος σπουδών FIRST Tech Challenge στο Thinkscape και να δείτε το πεδίο εφαρμογής και τις επιλογές ακολουθίας για αυτό το φετινό μάθημα, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί με βάση τις ανάγκες των μαθητών και να συμπέσει με μια ανταγωνιστική περίοδο προκριματικής ή ανεξάρτητη εμπειρία στην τάξη.

 

Essential Program Elements

(Δεν περιέχεται στο Class Pack)

Αυτό το κιτ περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα βασικό ρομπότ που μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα με το REV Control Hub και tele-op με gamepad.
View technical specs and system requirements.

To kit περιλαμβάνει:

> REV Control Hub, REV Driver Hub και απαραίτητη καλωδίωση
> Αισθητήρα χρώματος REV V3
> Αισθητήρας αφής REV
> Web Κάμερα
> Gamepad
> 180+ κομμάτια μετάλλων και πλαστικών REV, συμπεριλαμβανομένων δομικών τεμαχίων, κομματιών κίνησης και τροχών
> Επαναφορτιζόμενη μπαταρία και φορτιστής
> 1 πυρήνας εξάγωνου κινητήρα, 2 έξυπνοι σέρβο ρομπότ και 2 κιτ UltraPlanetary Gearbox & HD Hex Motor
> Κουτί αποθήκευσης
> Υλικό και εργαλεία

Εάν έχετε ένα κιτ διαγωνισμού FIRST Tech Challenge από το TETRIX ή το REV, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπάρχον σύνολο για να αλληλεπιδράσετε με το πρόγραμμα σπουδών του Class Pack.

Το κιτ REV Robotics Education Robot Upgrade επιτρέπει την επέκταση του υπάρχον εκπαιδευτικού κιτ ρομποτικής για μια μεγαλύτερη εξέλιξη στο πρόγραμμα σπουδών των δύο εξαμήνων με επιπλέον κατασκευές και αισθητήρες.

 • Το κιτ αναβάθμισης δίνει στους μαθητές περισσότερη λειτουργικότητα στην τάξη και σε συνδυασμό με το REV Robotics Education Robot Kit, το κιτ αναβάθμισης παρέχει στους ιστότοπους του Class Pack ένα πλήρες σετ διαγωνισμού FIRST Tech Challenge.
 • This combined kit provides sites with the equipment needed to transition to competing as a qualifying FIRST Tech Challenge team. Sites interested in qualifying competitions are required to register a FIRST Tech Challenge individual team to compete in regional events

This optional kit includes:

 • > Πρόσθετο gamepad
 • > Servo
 • > Core Hex Motors
 • > Τροχοί, γρανάζια, αλυσίδες, γρανάζια για αύξηση της λειτουργικότητας

 

 

Standards Alignments

Η FIRST έχει ολοκληρώσει μια εξωτερική ανάλυση και χαρτογράφηση του FIRST Tech Challenge στα εθνικά εκπαιδευτικά πρότυπα. Ακολουθεί μια λίστα με τις διαθέσιμες ευθυγραμμίσεις προτύπων:

> Common Career Technical Core (CCTC)
> Computer Science Teachers Association (CSTA) 6-12
> International Society for Technology Education (ISTE)
> Next Generation Science Standards (NGSS)
> Social and Emotional Learning Standards (SEL)
> Standards for Technological Literacy (ITEEA)
> Standards for Technological Literacy (ITEEA) 6-8