Οι ομάδες FIRST Tech Challenge σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ένα ρομπότ χρησιμοποιώντας ένα κιτ επαναχρησιμοποιήσιμων εξαρτημάτων και ανταγωνίζονται μέσα σε ένα κοινό σύνολο κανόνων παιχνιδιού για να παίξουν ένα συναρπαστικό παιχνίδι πεδίου και να ολοκληρώσουν τη συγκεκριμένη πρόκληση της σεζόν. Το παιχνίδι ρομπότ αλλάζει κάθε σεζόν και είναι πάντα εκπληκτικό!

Τα μαθητικά και ενήλικα μέλη της ομάδας ενθαρρύνονται να φέρουν τις δεξιότητες που έχουν ήδη, όπως προγραμματισμό, ηλεκτρονικά, μεταλλουργία, γραφιστική, δημιουργία ιστοσελίδων, δημόσια ομιλία, βιντεοσκόπηση και πολλά άλλα. Το FIRST Tech Challenge καλωσορίζει κάθε μαθητή, με ή χωρίς ειδικές δεξιότητες.

Αν θέλετε να ενσωματώσετε το FIRST στην τάξη σας ή στον προγραμματισμό μετά το σχολείο, μάθετε περισσότερα σχετικά με το FIRST Class Pack, μια ευέλικτη επιλογή υλοποίησης για έως και 24 μαθητές.

Βασικά βήματα για να ξεκινήσετε μια ομάδα FIRST Tech Challenge

Συγκεντρώστε πόρους υποστήριξης

Εξοικειωθείτε με το FIRST Tech Challenge διαβάζοντας το υλικό στον ιστότοπό μας και στις σελίδες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης της Eduact και της FIRST. Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με την Eduact ή συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής.

Επιστρατεύστε προπονητές και μέντορες

Κάθε ομάδα χρειάζεται δύο ή περισσότερους ενήλικες προπονητές/μέντορες που είναι πρόθυμοι και έχουν κίνητρο να προπονήσουν την ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν κατασκευής και ανταγωνισμού και μετά. Άλλοι ενήλικες μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά βοήθεια για τη διοίκηση, τη συγκέντρωση χρημάτων, την προσέγγιση της κοινότητας, τις τεχνικές δεξιότητες και άλλες εργασίες. Οι περισσότερες ομάδες συναντιούνται μία έως δύο φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν κατασκευής και ανταγωνισμού, η οποία συνήθως διαρκεί από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο.

Φτιάξτε την ομάδα σας

Βρείτε και προσκαλέστε μερικούς μαθητές (το πολύ 15) που θέλουν να είναι μέρος μιας ομάδας ρομποτικής. Φροντίστε να τονίσετε ότι δεν απαιτούνται τεχνικές δεξιότητες, μόνο ενθουσιασμός και διάθεση για μάθηση. Στρατολογήστε κάθε είδους ταλέντα, όχι μόνο μηχανικά και ηλεκτρικά. Ομάδες του FTC μπορούν να ψάξουν για ταλέντα και σε άλλους διαγωνισμούς όπως ο FIRST LEGO League Challenge.

Fundraising / Χρηματοδότηση

Η ομάδα σας θα πρέπει να δημιουργήσει έναν προϋπολογισμό και να χρηματοδοτήσει τους στόχους της. Επικοινωνήστε με τοπικές επιχειρήσεις για να σας χορηγήσουν. Ετοιμάστε το πλάνο σας και παρουσιάστε το σε υποψήφιους χορηγούς.

Μελέτη υλικού για τους μέντορες και τις ομάδες

Μέρος της διασκέδασης είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή του ρομπότ σας και η FIRST παρέχει πληθώρα πληροφοριών στη βιβλιοθήκη πόρων μας για να σας βοηθήσει. Βρείτε τα πάντα, από τεχνικούς οδηγούς, ιδέες για συγκέντρωση χρημάτων και χρήσιμα βίντεο.

Πρόσθετο Υλικό

Θέλουμε η σεζόν σας να είναι όσο πιο εύκολη γίνεται, γι’ αυτό έχουμε συγκεντρώσει όλους τους πόρους που πιστεύουμε ότι θα χρειαστείτε για να είστε επιτυχημένοι. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που χρειάζεστε, μη διστάσετε να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ftc@eduact.org. Αποθηκεύστε αυτή τη σελίδα και επιστρέψτε συχνά μέσα στη σεζόν για να δείτε το υλικό που έχουμε προσθέσει.

Προετοιμασία και υλικό για τους μέντορες
Προϋπολογισμός
Χρηματοδότηση
Μάρκετινγκ και Πληροφορίες ομάδας
Engineering Notebook
Κατασκευή Ρομπότ
Προετοιμασία για τον διαγωνισμό
Υποτροφίες

 

 

Παρακάτω θα βρείτε υλικό που έχει συλέξει η Eduact για να σας βοηθήσει στο ξεκίνημά σας. Το υλικό δεν είναι επίσημο από την FIRST αλλά θα σας φανεί χρήσιμο στο στήσιμο της ομάδας σας.

Learn Java for FTC

 

Reddit

 

3D Printing
DIY Κατασκευές για το Field