Εκπαιδευτικά προγράμματα για να κατακτήσουν τα παιδιά τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Πώς προετοιμάζουμε τους μαθητές για το μέλλον;

source: Lego Education

Σύμφωνα με έρευνα της LEGO Educationτο 65% των μαθητών σήμερα θα εργάζονται στο μέλλον σε δουλειές που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Στην Eduact προετοιμάζουμε τους επαγγελματίες του μέλλοντος και τους δίνουμε τα κατάλληλα εφόδια για να επιτύχουν στον επαγγελματικό τομέα τον οποίο θα επιλέξουν. 

Στα εργαστήρια μας τα παιδιά θα αποκτήσουν και θα βελτιώσουν κοινωνικές δεξιότητες και δεξιότητες ζωής, πάντα μέσα από το παιχνίδι και την διασκέδαση, πρακτική που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον τους και αποτελεί κύριο κομμάτι στη παιδαγωγική φιλοσοφία μας.  

Μερικές από αυτές τις δεξιότητες είναι: 

 • -Η αλγοριθμική σκέψη 
 • Η ομαδικότητα 
 • Η συνεργατικότητα 
 • Η λύση καθημερινών και άλλων προβλημάτων 
 • Ο ψηφιακός εγγραμματισμός 
 • Η κριτική σκέψη κ.ά. 

  Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής

  Δημιουργική κατασκευή - Προγραμματισμός - STEM - Συνεργασία

  Ηλικίες 6 – 16 ετών

  Σε κάθε εργαστήριο, τα παιδιά παίρνουν αφορμή από μία θεματική ενότητα και ξεκινούν να κατασκευάζουν το ρομπότ τους, χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικό εξοπλισμό της LEGO® Education. Δουλεύουν σε ομάδες ανά δύο ή τρία μέλη. Αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή, τα παιδιά προχωρούν στον προγραμματισμό του ρομπότ τους, με τη χρήση λογισμικού της LEGO® Education. Έτσι, εξασκούνται σε βασικές αρχές προγραμματισμού από μικρή ηλικία. Το κάθε εργαστήριο ολοκληρώνεται με μια δραστηριότητα STEM, ώστε χρησιμοποιώντας απλά υλικά από την καθημερινή ζωή τα παιδιά να μαθαίνουν κάτι νέο από τις επιστήμες, τη μηχανική, τα μαθηματικά, τη φυσική.

  Ηλικίες 4 – 6

  Εξειδικευμένα εργαστήρια μηχανικής κατασκευής και εισαγωγής στον προγραμματισμό για μαθητές νηπιαγωγείου! Τα παιδιά διδάσκονται αρχές της μηχανολογίας και συνδεσμολογία ενώ παράλληλα εξασκούνται στη διαδικασία επίλυσης προβλήματος και τη βιωματική μάθηση.

   

  Κάθε κύκλος αποτελείται από 24 εργαστήρια 2 διδακτικών ωρών το καθένα, μία φορά την εβδομάδα. 

  Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές

  Όλο το εκπαιδευτικό περιεχόμενο έχει σχεδιαστεί και δημιουργηθεί από ειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε τμήματος και να κρατά στα παιδιά αμείωτο το ενδιαφέρον. Η ομάδα της Eduact απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς, πληροφορικούς και μηχανικούς με πολυετή εμπειρία στην εκπαιδευτική ρομποτική. Όλοι οι εκπαιδευτές μας είναι καταρτισμένοι και πιστοποιημένοι από τη LEGO® Education Academy. Νέοι εκπαιδευτές εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και με ικανότητα να προσεγγίζουν τη γνώση μέσα από την άτυπη εκπαίδευση!

  Πιστοποιημένος εξοπλισμός της LEGO®

  Τα εργαστήρια ρομποτικής διεξάγονται με τη χρήση του εκπαιδευτικού εξοπλισμού της LEGO Education, ο οποίος αποτελείται από σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία με απεριόριστες δυνατότητες. Ο εξοπλισμός ανανεώνεται διαρκώς, ενημερώνεται με όλα τα νέα πακέτα που προσφέρονται και είναι σχεδιασμένος για κάθε ηλικία. Ο προγραμματισμός πραγματοποιείται με το Software που διατίθεται από τη LEGO Education, ένα μοναδικό περιβάλλον κωδικοποίησης που κάνει την εκμάθηση προγραμματισμού πιο διασκεδαστική από ποτέ.

  Για πρώτη φορά, εξ αποστάσεως Remote WORKSHOPS* ρομποτικής και κώδικα για παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας! Κύκλοι εργαστηρίων μηχανικής κατασκευής και δραστηριοτήτων STEAM, με αγορά ή δανεισμό του εκπαιδευτικού εξοπλισμού. Τώρα έχουν όλοι την ευκαιρία να αποκτήσουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπου και αν βρίσκονται!

  Οδηγίες εγγραφής στα Workshops* ρομποτικής

  Για να δηλώσετε συμμετοχή στα Workshops* ρομποτικής της Education Unlimited χρειάζεται να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Συμπληρώνετε την αίτηση δόκιμου μέλους που βρίσκεται παρακάτω. Εντός της ίδιας μέρας θα σας αποσταλεί μήνυμα με τον μοναδικό κωδικού μέλους του παιδιού σας.
  2. Συμπληρώνετε την κατάλληλη φόρμα με τον χώρο που επιθυμείτε να συμμετέχετε στα Workshops*.
  3. Στο πεδίο που σας ζητάει τον κωδικό μέλους, εισάγετε τον κωδικό που σας έχει αποσταλεί.
  4. Αφού πατήσετε υποβολή στην φόρμα, η εγγραφή σας στα Workshops* έχει ολοκληρωθεί.

  Δηλώστε Συμμετοχή

  Covid Protocol

  Στην Education Unlimited δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται σε ένα περιβάλλον όπου απασχολούνται παιδιά, νεαρής ηλικίας, μέσω πρωτοκόλλων που πρέπει να εφαρμόζονται, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια όλων. Έτσι, τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον COVID- 19.Διαβάστε περισσότερα εδώ